2021, RESUME LIFE! – Monday Articles #4

FITNESS CONSULTANTS - 20 Dec 2020

Διαβάζεται σε 3’

ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ!

 

Πριν από ένα χρόνο η ανθρωπότητα μπήκε σε μία περιπέτεια που έμελλε να διαταράξει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Το 2020 καθώς η πανδημία εξαπλώνεται, ο κόσμος σταδιακά συνειδητοποιεί πως βρίσκεται ενώπιον μίας νέας πραγματικότητας που θα αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, με επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής, αλλά και στην ψυχολογία όλων μας.

Το 2021, με τις ενθαρρυντικές εξελίξεις με την εμφάνιση του εμβολίου και την ελπίδα εξόδου από την υγειονομική κρίση, όλοι μας αδημονούμε να γυρίσουμε σελίδα, επιχειρώντας μία προβολή στο μέλλον! Πως θα είναι η ζωή μας στην μετά κορωνοϊό  εποχή; Τι αποτύπωμα θα αφήσει η πανδημία στην οικονομική ζωή; Πως θα επιστρέψει η ανάπτυξη; Θα αυξηθούν οι ανισότητες ή ο κόσμος θα ζήσει μία νέα ευημερία, πιο δημοκρατικός και δίκαιος; Τι θα προσφέρει η επιτάχυνση της τεχνολογικής εξέλιξης στην ποιότητα της ζωής μας;

Εν μέσω lockdown, όλοι μας λιγότερο ή περισσότερο έχουμε αναρωτηθεί τι μετράει περισσότερο στη ζωή. Μετά από εκατομμύρια νεκρούς και την τεράστια πτώση στο παγκόσμιο ΑΕΠ τουλάχιστον κατά 7% (τη μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), ίσως είναι η στιγμή που θα αναδυθεί η αίσθηση ότι η ζωή δεν είναι κάτι που κανείς πρέπει να αποθησαυρίζει, αλλά να ζει!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

 

Τα περιοριστικά μέτρα και ο φόβος, έχουν πλήξει τον κλάδο των γυμναστηρίων σχεδόν ανεπανόρθωτα. Η τεχνολογική ανάπτυξη, η πληθώρα επιλογών online μαθημάτων, η διάθεση οικιακού εξοπλισμού σε προσιτές τιμές, η ανάπτυξη του virtual training και του interactive training από τις εταιρίες εξοπλισμού, η ‘‘ανακάλυψη’’ της outdoor προπόνησης σαν μοναδικής διεξόδου από το σπίτι, δείχνουν πως η επόμενη ημέρα δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια για τα γυμναστήρια όπως τα θυμόμαστε!  Ταυτόχρονα, η επιθυμία για κοινωνικοποίηση, παρότρυνση, καθοδήγηση από τους ειδικούς και η ένταξη σε ομάδες, είναι ανάγκες που περισσότερο από ποτέ μας έλειψαν τη χρονιά που πέρασε!

Τολμώντας μία πρόβλεψη, φαίνεται πως το ‘‘παραδοσιακό’’ γυμναστήριο με την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους, οποιαδήποτε ώρα, θα αποτελέσει παρελθόν. Οι δομημένες τάξεις, η τήρηση του social distancing, τα πρωτόκολλα υγιεινής θα γίνουν απαραίτητα. Παράλληλα η απομάκρυνσή του κόσμου από το γραφείο και η εργασία από το σπίτι, θα αλλάξουν τον χάρτη των μελών κάθε χώρου. Η παροχή των online μαθημάτων (live, on demand), έδωσε λύσεις και ‘‘βόλεψε’’ πολλούς που δεν θα θέλουν να τη στερηθούν.

Η μεγαλύτερη έλλειψη όμως, η ανάγκη της καθοδήγησης, της έμπνευσης και της παρότρυνσης από τον αγαπημένο μας προπονητή, είναι το ισχυρότερο πλεονέκτημα των επαγγελματιών της άσκησης! Στα επόμενα χρόνια που η καλή υγεία, το ισχυρό ανοσοποιητικό, το life style που επιβάλει να εντάξουμε την κίνηση στη ζωή μας παράλληλα με τη σωστή διατροφή, θα γίνουν συνείδηση και καθημερινή συνήθεια από όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Τώρα πρέπει να αναδείξουμε τη σημασία και τον ρόλο των επαγγελματιών στης άσκησης σαν καθοδηγητές και οδηγούς.

Πρώτα όμως, οι ίδιοι οι επαγγελματίες, χρειάζεται να ανοίξουν τον ορίζοντά τους, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, να ενημερωθούν από τους παγκόσμιους ηγέτες του κλάδου, να γίνουν δημιουργικοί, να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με τα μέλη και τους συνεργάτες τους, να νοιαστούν ενεργά για την κοινότητα που ζουν και επιχειρούν.

Στα όρια της χώρας μας, τώρα δίνεται μία χρυσή ευκαιρία να τοποθετήσουμε στη σωστή θέση στη συνείδηση του πληθυσμού, την αξία των υπηρεσιών που παρέχουν οι επαγγελματίες του κλάδου. Να αλλάξει το κριτήριο της τιμής με το κριτήριο της ποιότητας. Να τιμολογηθεί αξιοπρεπώς η παροχή υγείας που προσφέρεται. Να μπουν οι βασικοί κανόνες σε μία ανερμάτιστη αγορά. Να ακολουθήσουμε όλοι μας ένα νέο συμβόλαιο που θα δίνει αξία πρώτα σε εμάς.

Γιατί η πανδημία αποτελεί καταλύτη και επιταχυντή των εξελίξεων, προκαλεί αλλαγές που θα χρειαζόταν δεκαετίες για να γίνουν και αλίμονο σε όσους μείνουν πίσω…

Πηγές: Economist, Money Review Καθημερινή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ


FITNESS CONSULTANTS - 28 Feb 2024

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στην υπηρεσία της εξατομικευμένης προπόνησης!

Innovation First…     Διαβάζεται σε 6’ Το fitness του μέλλοντος; Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στην υπηρεσία της εξατομικευμένης προπόνησης!     […]

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στην υπηρεσία της εξατομικευμένης προπόνησης!

SEMINARS - EVENTS - 18 Jan 2024

Stages University | Stages One Certification, May 2024


  • Πότε: 19/05/2024 19 Μαΐου, Κυριακή, 10:00 - 18:00
  • Πoυ: Fitnest North, Νερατζιωτίσσης 60Α, 15122, Μαρούσι
  • Master Trainer: Κατερινάκης Πάνος
  • Kόστος: 90€

EΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ