Commercial fitness training vs home training | Monday Articles #5

FITNESS CONSULTANTS - 28 Δεκ 2020

Commercial fitness training vs home training | ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ;

Βασισμένο σε ένα podcast του Jim Liggett, Owner/Founder της Stages Cycling

Διαβάζεται σε 4’

ΟΡΟΛΟΓΙΑ:

Commercial fitness training: η προπόνηση σε οργανωμένους χώρους (γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα κλ), εξοπλισμένους με μηχανήματα επαγγελματικής χρήσης, με ή χωρίς την καθοδήγηση ειδικών.

Home training: η προπόνηση στο σπίτι με τη χρήση μηχανημάτων οικιακής χρήσης.

Virtual training: η προπόνηση με την καθοδήγηση ‘’εικονικού’’ γυμναστή ή εργαλείου που μας καθοδηγεί – παροτρύνει να πετύχουμε τους στόχους μας.

Interactive connected training: το μηχάνημα που χρησιμοποιούμε για την προπόνησή μας, ‘’αντιδρά’’ στις οδηγίες του εικονικού προπονητή! Η προπόνηση μπορεί να γίνει εξειδικευμένη, στοχοποιημένη  στα μέτρα του ασκούμενου. Η έξυπνη τεχνολογία, μπορεί να παρακολουθήσει τον ασκούμενο 24/7 (σωματική δραστηριότητα, ύπνος ακόμα και διατροφή), ώστε να του προτείνει καθημερινά τα μοντέλα προπόνησης που του ταιριάζουν!

ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ – ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Τα τελευταία χρόνια η έκρηξη της τεχνολογίας, δημιούργησε μία νέα γενιά εργαλείων που έδωσε στον καταναλωτή – ασκούμενο, τη δυνατότητα να καταγράφει, να αποθηκεύει και να συγκρίνει τα δεδομένα της προπόνησής του. Τα εργαλεία αυτά, συνεργάζονται με το προπονητικό μέσο, όποιο και όπου και αν είναι αυτό (για παράδειγμα, απλό τρέξιμο ή ποδηλασία στην ύπαιθρο ή στο διάδρομο και το ποδήλατο του γυμναστηρίου ή αντίστοιχο μηχάνημα στο σπίτι), αλλά και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα indoor και outdoor, ομαδικό μάθημα ή ατομική προπόνηση.

Παράλληλα οι εταιρίες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ανέπτυξαν υλικό (content) προπονητικής καθοδήγησης, δημιουργώντας virtual ή ακόμα πιο εξελιγμένα, interactive – connected training προϊόντα.

Το home training δεν είναι καινούργια τάση ή μόδα. Η προπόνηση στην άνεση και την ιδιωτικότητα του σπιτιού σου, τη στιγμή που σου δημιουργείται η επιθυμία, μαζί με δικούς σου ανθρώπους ήταν πάντα μία ελκυστική ιδέα για πολλούς καταναλωτές.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ:

Η πανδημία, άλλαξε δραματικά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την ζωή μας! Συνήθειες και ρουτίνες εξαφανίστηκαν, νέες δημιουργήθηκαν, αλλάζοντας τον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, γυμναζόμαστε! Τους πρώτους μήνες του 2020, με τα γυμναστήρια να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, παρατηρήθηκε παγκόσμια, μία τεράστια αύξηση των πωλήσεων εξοπλισμού που προοριζόταν για χρήση στο σπίτι. Συχνά, οι καταναλωτές επιλέγουν ακριβά, επαγγελματικής χρήσης μηχανήματα, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους.

Πιστεύουμε πως η νέα εποχή, είναι η νέα πραγματικότητα! Ο διαχωρισμός commercial training – home training θα πάψει να υφίσταται. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα θέλουν να συνδυάσουν το γυμναστήριο, την outdoor προπόνηση και την άσκηση στο σπίτι τους, στις διακοπές τους, στα ταξίδια τους. Θα θελήσουν όλα τα δεδομένα να είναι διαθέσιμα παντού. Να έχουν πρόσβαση και data συνεχώς. Κάθε προπόνησή τους να αποτελεί  τμήμα μιας ενοποιημένης ολότητας, να ακολουθεί τις ανάγκες και τους στόχους τους, να παρακολουθεί και να καταγράφει τη βελτίωσή τους, να αναπροσαρμόζεται και να εξελίσσεται!

 Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς η αγορά του fitness θα αντιδράσει και θα προσαρμοστεί!

Οι εταιρίες, προετοιμάζονται και παίρνουν θέση εδώ και καιρό. Η Les Mills έχει αναπτύξει πλήρως την on demand πλατφόρμα της. Η Peloton μετά την εξαγορά της Precor, θα αναπτύξει το δικό της content σε μηχανήματα επαγγελματικής χρήσης. H Stages Cycling καλύπτει πλήρως με το Flight Cloud κάθε προπόνηση στα Stages Bikes (SC3, Solo, BS20) και στα ποδήλατα δρόμου που διαθέτουν Stages Power Meter! Η ICON US, έτοιμη από καιρό, αναπτύσσει τη χρήση του iFit πέρα από τα οικιακά NordicTrack και στη  νέα σειρά 22 της Freemotion Fitness!

Χώροι που πάντα πρωτοπορούν, ήδη τοποθετούνται αναπτύσσοντας τη δική τους πλατφόρμα ή παραμετροποιώντας δημοφιλείς. Τα Equinox και τα Soul Cycle με το VARIIS. Τα Planet Fitness με το δικό τους App powered by iFit. Τα Life Time Fitness υιοθετούν το Apple Fitness+. Οι digital πλατφόρμες, οδηγούν την εμπειρία και τις εξελίξεις!

Οι επαγγελματίες της άσκησης, χρειάζεται να αποφασίσουν εάν και πώς θα εμπλακούν για ‘‘να κάνουν τη δουλειά’’ ή θα αφήσουν άλλους να καλύψουν το κενό! Μπορούν να δώσουν την απαιτούμενη υποστήριξη στα μέλη τους αλλά και να κερδίσουν νέα μέλη. Το πακέτο της υποστήριξης συνδυασμένης  με την μοναδική παρακίνηση του εκπαιδευτή και την αγάπη των μελών για το γυμναστήριό τους, είναι ακαταμάχητο!

 

Ακούστε το podcast εδώ!

Διαβάστε όλη τη σειρά των Monday Articles, εδώ!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ


FITNESS CONSULTANTS - 16 Απρ 2024

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Διαβάζεται σε 2′   Περισσότεροι από 1000 εκθέτες και συνεργάτες, 129.668 επισκέπτες από 114 χώρες, στην μεγαλύτερη έκθεση που έγινε […]

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki

Ορισμός: Μπουτίκ _ Boutique _ Ουσιαστικό – Ένα μικρό κατάστημα που πουλά μοντέρνα ρούχα ή αξεσουάρ. – Μία επιχείρηση που […]

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki