FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

FITNESS CONSULTANTS - 16 Απρ 2024

Διαβάζεται σε 2′

 

Περισσότεροι από 1000 εκθέτες και συνεργάτες, 129.668 επισκέπτες από 114 χώρες, στην μεγαλύτερη έκθεση που έγινε ποτέ!

Με 10 εντελώς πλήρη halls και πάνω από 400 σεμινάρια και παρουσιάσεις, η φετινή FIBO αντικατοπτρίζει πλήρως την άνθηση της παγκόσμιας βιομηχανίας του fitness και τα εντυπωσιακά νούμερα που την απεικονίζουν. Πρόσφατη μελέτη της Deloite για την Γερμανική αγορά, καταγράφει 11,3 εκατομμύρια μέλη και κύκλο εργασιών 5,44 δισεκατομμύρια ευρώ! Εξελίξεις που είναι εμφανείς και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή αγορά που μετρά 67,7 εκατομμύρια μέλη στα fitness club και συνολικό κύκλο εργασιών 31,85 δις ευρώ! Οι προβλέψεις της EuropeActive για 100 εκατομμύρια μέλη το 2030, φαίνεται πως θα επαληθευτούν!

 

Τα συμπεράσματα:

Η προπόνηση δύναμης βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο! Ενώ τα προηγούμενα χρόνια η Λειτουργική Προπόνηση και ο σχεδιασμός νέων κονσολών για τα μηχανήματα cardio εμφανιζόταν σαν προτεραιότητα όλων των εταιριών, φέτος τα μηχανήματα δύναμης κυριάρχησαν στα περίπτερά τους!

Πέρα από αυτό, η Τεχνική Νοημοσύνη (AI), κάνει τα πρώτα της βήματα με εφαρμογές που ναι μεν βρίσκονται στην αρχική τους ανάπτυξη, δίνουν όμως τα πρώτα δείγματα για το πώς η AI θα καθορίσει την προπόνηση της επόμενης γενιάς, εξατομικεύοντας πλήρως τα προγράμματα άσκησης, αλλά και διατροφής, όχι μόνο των αθλητών αλλά και του γενικού πληθυσμού, προσφέροντας ασφάλεια, ξεχωριστή εμπειρία και αποτέλεσμα στον χρήστη! Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους παρόχους να κάνουν ακόμη πιο συγκεκριμένες και ποικίλες προσφορές. Αυτή η εξειδίκευση αντικατοπτρίζεται σε εξατομικευμένα προγράμματα προπόνησης, έξυπνες συσκευές και τέλεια προσαρμοσμένες διατροφικές συστάσεις. Καλλιεργούνται προσδοκίες πως ο γενικός πληθυσμός, ακόμη και εκτός ανταγωνιστικών αθλημάτων, έχει την ευκαιρία να βελτιστοποιήσει την υγεία του με εξατομικευμένο τρόπο.

Αυτό, θα ανοίξει μία νέα αγορά, το corporate fitness. «Μιλήσαμε με εταιρείες που απασχολούν αρκετούς 10.000 υπαλλήλους και αυτή τη στιγμή αναζητούμε νέες ενδιαφέρουσες λύσεις στη διαχείριση της εταιρικής υγείας, προκειμένου να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε καινοτόμα τους υπαλλήλους τους», λέει ο Philio Julian Boras, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Aurora Life Science GmbH.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η διοργάνωση του 2ου FIBO Ladies Lunch που επικεντρώθηκε στις πετυχημένες κυρίες της βιομηχανίας του fitness.

Τέλος, στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου, ο Γερμανός αστροναύτης της ESA Matthias Maurer κατέστησε σαφές ότι τα μεγάλα οράματα για το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτώνται επίσης από αυτή τη βιομηχανία και τη βελτίωση φυσική κατάσταση: χωρίς εξαιρετική προπόνηση, διαστημικά έργα όπως η τρέχουσα παραμονή στο ISS, αλλά και έργα όπως καθώς το πρόγραμμα Artemis της NASA με προγραμματισμένες πτήσεις στο φεγγάρι, για το οποίο προετοιμάζεται και ο Maurer, δεν είναι εφικτό.

 

Σε ότι αφορά τους συνεργάτες μας, η παρουσία της Freemotion Fitness με την παρουσίαση του το iFit 2.0 και κυρίως του AI Coach, δημιούργησε πολλές προσδοκίες. Η νέα σειρά 3000 line της Salter Fitness, αποτελεί την πρόταση για οικονομικότερο εξοπλισμό με την γνωστή ποιότητα κατασκευής (Made in Spain) της εταιρίας. Η σταθερή παρουσία της BASI Systems, της O’live Fitness και της RealRyder, αλλά και η νέα μας συνεργασία με την Ciclotte που παρουσίασε στην έκθεση το νέο της μοντέλο, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον!

 

Πηγή: FIBO Media Press

Οι απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές

Δημήτριος Γρηγορέλλης


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ


Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki

Ορισμός: Μπουτίκ _ Boutique _ Ουσιαστικό – Ένα μικρό κατάστημα που πουλά μοντέρνα ρούχα ή αξεσουάρ. – Μία επιχείρηση που […]

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki

Hotels Case Study | Koukoumi Mykonos

Όταν τον Δεκέμβριο του 2019 ο κύριος Αδάμος Αλέξανδρος μας επισκέφτηκε και μας ανέλυσε το νέο project του Koukoumi Hotel […]

Hotels Case Study | Koukoumi Mykonos