Και μετά το άνοιγμα; Πως θα διαμορφωθεί το μετά-covid γυμναστήριο; / Monday Articles #8

FITNESS CONSULTANTS - 09 Μάι 2021

Διαβάζεται σε 3’

Με ημερομηνία επανεκκίνησης για την χώρα μας την 17η Μαΐου, έστω και με το παράλογο μέτρο της εισόδου μόνο εμβολιασμένων πολιτών, η αναπόφευκτη εκκίνηση του κλάδου των γυμναστηρίων είναι πλέον μπροστά μας!

Οι απόψεις της αναστολής του ανοίγματος έως τον Σεπτέμβριο (κατά την άποψή μας λανθασμένες, διότι οι επιχειρήσεις δημιουργούνται για να λειτουργούν), ευτυχώς δεν επικράτησαν και πλέον όλοι είναι αντιμέτωποι με την πραγματικότητα! Φυσικά οι εμβολισμένοι πολίτες αντιπροσωπεύουν ένα συντριπτικά μικρό ποσοστό του πληθυσμού των 18-50 ετών που αποτελούν τα μέλη ενός γυμναστηρίου, αλλά και αυτό πολύ σύντομα θα αλλάξει.

Περιμένοντας λοιπόν τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας και την απαραίτητη στήριξη της υγιούς μερίδας του κλάδου που αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωσή του, τι χρειάζεται να κάνουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες;

Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή (ελπίζω όλοι συμφωνούμε), πως η πετυχημένη επιχείρηση είναι η πελατοκεντρική! Η εμπειρία του μέλους, η ουσιαστική επαφή, η ικανοποίηση των προσδοκιών του, το ‘’κάτι παραπάνω’’, κάνουν τη διαφορά!

Για να πετύχει όμως όλα τα παραπάνω υγιώς μία επιχείρηση, χρειάζεται να αλλάξει!

Το Airbnb δεν κατήργησε τα ξενοδοχεία, αλλά εξαφάνισε την κακή υπηρεσία των Rooms to Let!

Η Uber δεν κατήργησε τα ταξί, αλλά σκεφτείτε αν υπάρχει πλέον ο αξύριστος ταξιτζής του 1990 με το βρώμικο αμάξι, τα ανοιχτά παράθυρα αντί το air-condition και τα λαϊκά στη διαπασών!

Η τηλεόραση και το Netflix δεν κατήργησαν τον κινηματογράφο, αλλά πόσο βελτίωσαν την εμπειρία μας (εικόνα, ήχος, ατμόσφαιρα, άνεση), όταν τον επιλέγουμε;

Για να μπορέσει όμως μία επιχείρηση να αλλάξει στην μετά-covid εποχή, με αυστηρότερους όρους λειτουργίας (άρα μεγαλύτερα έξοδα), χρειάζεται να αναπροσαρμόσει τα έσοδά της. Οι τρόποι είναι μόνο δύο: αύξηση χρεώσεων, νέοι τρόποι δημιουργίας εσόδων! Όποιος δεν το τολμήσει, πιθανά θα αντέξει όσο επιδοτείται, μαθηματικά όμως οδηγείται στη συσσώρευση ζημιών.

Η πανδημία παγίωσε την πεποίθηση πως χρειάζεται να είμαστε πιο υγιείς, πιο δυνατοί, πιο ενεργοί, να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να τρώμε καλύτερα, να γυμναζόμαστε! Οι εταιρίες αθλητικού εξοπλισμού ανήκουν στους (πολύ λίγους) κερδισμένους το 2020.

Τα online μαθήματα, τα virtual training μηχανήματα, η έκρηξη της τεχνολογίας, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη επαφή, την έμπνευση, τη φροντίδα! Αλλά θα χρειαστεί όλοι οι επαγγελματίες πλέον να τα προσφέρουν με γνώση και πάθος!

Ήλθε η στιγμή για τους ανοιχτούς, εύκολα προσβάσιμους, με κανόνες, σύγχρονους, καινοτόμους, πελατοκεντρικούς χώρους άσκησης! Ανήκει το γυμναστήριό σου σε αυτούς;


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ


SEMINARS - EVENTS - 27 Νοέ 2023

1st Meeting Indoor Cycling Studio Owners


  • Πότε: 14/01/2024 Κυριακή 12:00
  • Πoυ: Ecali Club | Lofou 15, Ekali 145 78
  • Kόστος: Free

EΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

SEMINARS - EVENTS - 23 Νοέ 2023

Stages University | Stages One Certification, January 2024


  • Πότε: 14/01/2024 Κυριακή, 10:00 - 18:00
  • Πoυ: Αθήνα, θα ανακοινωθεί
  • Master Trainer: Μπλάνη Βιργινία
  • Kόστος: 90€

EΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ