ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ; | Monday Articles #6

FITNESS CONSULTANTS - 10 Ιαν 2021

Ο κανόνας του 20% και το μοντέλο 24/7

Διαβάζεται σε 4”

 

Καθώς η κρίση της πανδημίας εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον πλανήτη μας από άκρη σε άκρη, κορυφώνονται οι συζητήσεις για το τοπίο που θα διαμορφωθεί την επόμενη ημέρα σε όλες σχεδόν τις πτυχές της καθημερινότητάς μας! Παγκόσμιες έρευνες προσπαθούν να προβλέψουν εάν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να καταναλώνουμε, να διασκεδάζουμε, να ταξιδεύουμε, με τους ίδιους τρόπους της προ-Covid-19 εποχής και ποιες θα είναι οι νέες τάσεις που θα επικρατήσουν.

Από τη συζήτηση δεν είναι δυνατόν να εξαιρεθεί η άσκηση, μία καθημερινή συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων και ειδικά τώρα που αναδεικνύεται η σημασία του ισχυρού ανοσοποιητικού και η ανάγκη του wellbeing!

Είναι γεγονός πως από την εκδήλωση της πανδημίας, έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο που γυμναζόμαστε. Η υποχρέωση του social distancing και το κλείσιμο ή οι αλλαγές του τρόπου λειτουργίας των γυμναστηρίων, έφεραν νέες ιδέες, άλλαξαν την ρουτίνα μας, δημιούργησαν νέες τάσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στην ετήσια αναφορά των Fitness Trends 2021, από το American College of Sports Medicine (ACSM), την πρώτη θέση καταλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της έρευνας, το Online Training! Αλλά βλέποντας και τις επόμενες έξι κορυφαίες τάσεις  (wearable technology – body weight training – outdoor activities – HIIT – virtual training), είναι εμφανές πως το γυμναστήριο έχει απομακρυνθεί από τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Κατά την άποψή μας, η επόμενη ημέρα θα διαμορφωθεί με τον κανόνα του 20%!

20% των γυμναστηρίων δεν θα προσαρμοστούν στη νέα εποχή και θα κλείσουν. Εάν ανήκετε στους ιδιοκτήτες του ‘’παραδοσιακού’’ γυμναστηρίου όπου τα μέλη σας σας επισκέπτονταν όποια ημέρα και όποια ώρα για να κάνουν ότι ήθελαν σε όποια αίθουσα και δεν αλλάξετε, πιθανόν ανήκετε σε αυτή την ομάδα!

20% των τακτικών μελών του γυμναστηρίου, δεν θα επανέλθουν ξανά. Όλοι αυτοί, ‘’βολεύτηκαν’’ με ένα νέο τρόπο και μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής, άλλαξαν την ρουτίνα τους, τους αρέσει περισσότερο, πέτυχαν καλύτερο αποτέλεσμα!

20% των μελών θα αναζητήσουν, νέο γυμναστήριο. Είτε λόγω αλλαγής του τρόπου που εργάζονται, είτε για ψυχολογικούς λόγους, επιζητούν την ανανέωση!

20% των μελών, θα θέσουν ως προϋπόθεση για να εγγραφούν, την παροχή online υπηρεσιών. Θεωρούν πλέον δεδομένο πως θα μπορούν να γυμνάζονται online και με υψηλής ποιότητας προγράμματα. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ανάδειξη της on demand πλατφόρμας της Les Mills ως ‘’the best at-home workout’’ στο ετήσιο report της USA Today.

Και τα καλά νέα…

20% όσων δεν γυμνάζονται συστηματικά, θα προσπαθήσουν να αλλάξουν! Μία από τις επιλογές τους, φυσικά θα είναι και το κοντινό τους γυμναστήριο. Αν αυτή η ανάγκη θα γίνει μόνιμη συνήθεια, εξαρτάται από την έμπνευση, την παρακίνηση και την ποιότητα της υπηρεσίας που θα πάρουν!

Και το ιδανικό μοντέλο; 24/7!

Σκεφτείτε την πρόταση του γυμναστηρίου, που τηρώντας τις προδιαγραφές του social distancing σε όλους τους εσωτερικούς του χώρους, σου δίνει τη δυνατότητα με μια εύχρηστη εφαρμογή να κλείσεις τη θέση σου για την προπόνηση (όπου ο αριθμός των μελών είναι προκαθορισμένος), έστω και ελάχιστο χρόνο πριν. Εκεί θα δεις πως συνεχίζουν να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, με το προσωπικό του να σε φροντίζει και να σε κατευθύνει. Οι γυμναστές του, πηγή έμπνευσης και παρακίνησης, θα σε καθοδηγήσουν, χωρίς ποτέ να καταπατούν τους κανόνες λειτουργίας. Παράλληλα στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό του χώρο, θα μπορείς να επιλέξεις από μια σειρά outdoor δραστηριοτήτων! Στην ίδια εφαρμογή, θα ‘’τρέχουν’’ live και on demand προγράμματα με τους αγαπημένους σου γυμναστές, στα οποία θα έχεις πρόσβαση 24/7! Ανάλογα τις ανάγκες σου, το γυμναστήριό σου θα έχει φροντίσει να σε προμηθεύσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ο οποίος μάλιστα θα ανανεώνεται όσο ανεβαίνεις επίπεδο ή επιλέγεις περισσότερα online προγράμματα! Θα το επέλεγες;

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Για κάποιους μπορεί… κάποιοι άλλοι όμως ήδη το εφαρμόζουν!

Το άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Δημήτρης Γρηγορέλλης

Διαβάστε όλη τη σειρά των Monday Articles εδώ!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ


FITNESS CONSULTANTS - 16 Απρ 2024

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Διαβάζεται σε 2′   Περισσότεροι από 1000 εκθέτες και συνεργάτες, 129.668 επισκέπτες από 114 χώρες, στην μεγαλύτερη έκθεση που έγινε […]

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki

Ορισμός: Μπουτίκ _ Boutique _ Ουσιαστικό – Ένα μικρό κατάστημα που πουλά μοντέρνα ρούχα ή αξεσουάρ. – Μία επιχείρηση που […]

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki