TOGU DAYS | REBODY SEMINAR | ATH

SEMINARS - EVENTS - 24 Οκτ 2022

Το REBODY® και η REAL MOTION παρουσιάζουν:

1st TOGU® Day

10 December 2022 στην Αθήνα, 14:00 – 20:00

14.00-14.30 Welcome

14.30-15.45 “Onto-Core Training” with the TOGU® Redondo Plus – Πάνος Πάντας

16.00-17.15 “3-D Hips in Action” with the TOGU® Flexivit Bands – Πάνος Πάντας

17.30-18.45 “Functional Circuits” with the TOGU® Products – Πάνος Πάντας

19.00-20.10 “Active Kids: Play and Training” with the TOGU® Products – Δήμητρα Γιαννακίδου

 

*“Onto–Core Training” – Η αναπτυξιακή κινησιολογία σύμφωνα με τον Vojta, γνωστή και ως “οντογένεση”, θεωρείται η βάση όλων των κινητικών προτύπων και ικανοτήτων του ανθρώπινου σώματος. Η σωστή νευροκινητική ωρίμανση όλων των κινητικών προτύπων κατά τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση καθορίζει αφενός τις ικανότητες του μυοσκελετικού μας συστήματος και αφετέρου χρησιμεύει ως πρόληψη για την ανάπτυξη νευρομυϊκών παθήσεων στη μετέπειτα ζωή. Σε αυτό το πρακτικό εργαστήριο παρουσιάζονται απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις για τον πυρήνα (CORE), εμπνευσμένες από τις διάφορες φάσεις της ονοτογένεσης με την μπάλα TOGU®Redondo Plus (38cm).

**“3-D Hips in Action” – Λειτουργική προπόνηση βασισμένη σε πρότυπα PNF (Proprioceptive Neuromuscular Facilitation) με το βάρος του σώματος και ελαστική αντίσταση για τα κάτω άκρα και τον κορμό και ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική και εξωτερική στροφή του ισχίου, οι οποίες συχνά παραμελούνται ή δεν χρησιμοποιούνται σωστά, αλλά αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη βέλτιστη τρισδιάστατη κινητικότητα και δύναμη στην άρθρωση του ισχίου. Η προπόνηση αποτελείται από ένα όρθιο και ένα μέρος στο πάτωμα.

***“Functional Circuits” Η λειτουργική προπόνηση είναι πλέον μια καθιερωμένη μέθοδος προπόνησης για όλους, ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής κατάστασης ή την ηλικία. Τα λειτουργικά πρότυπα κίνησης που χρησιμοποιούνται με λογική χρήση βελτιώνουν την απόδοση στην καθημερινή ζωή και στα αθλήματα. Σε αυτό το πρακτικό εργαστήριο, παρουσιάζονται και εξηγούνται διάφορες προπονητικές μονάδες, οι οποίες εκπαιδεύουν τους αρχάριους καθώς και τους προχωρημένους αθλητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποτελεσματικά στο πλαίσιο των στόχων και των ικανοτήτων τους. Για κάθε άσκηση/σταθμό θα χρησιμοποιείται διαφορετικός εξοπλισμός TOGU.

****“Active Kids: Play and Training” Οι εκπαιδευόμενοι, θα αποκτήσουν γνώσεις αναφορικά με την φιλοσοφία και τις αρχές της μεθόδου Pilates, θα μπορούν να επιβλέπουν και να αναγνωρίζουν την σωστή τεχνική εκτέλεση των ασκήσεων χρησιμοποιώντας εξοπλισμό TOGU και να θέτουν τους στόχους των ασκήσεων, θα αποκτήσουν ικανότητα συλλογής των απαιτούμενων δεδομένων για τον εξατομικευμένο σχεδιασμό και εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης σε παιδιά και εφήβους. Ανάλυση και εφαρμογή ασκήσεων σε ροή, βασισμένες στις αρχές της μεθόδου Pilates, προσαρμοσμένες στην παιδική ηλικία. Δομημένη εκγύμναση “Pilates Kids”, με τη χρήση εξοπλισμού TOGU, είτε ως προσαρμογή, είτε ως εξέλιξη του βασικού ασκησιολόγίου της μεθόδου. Στόχος η ενεργοποίηση των εν τω βάθη σταθεροποιητών μυών με τελικό αποτέλεσμα τη διόρθωση τυχόν μυοσκελετικών ανισορροπιών και την προαγωγή της βέλτιστης ανάπτυξης.

 

About TOGU: Quality made in Germany. Η TOGU Germany ιδρύθηκε το 1956 από δύο αδέρφια, τους Toni και Gust Obermaier. Είναι αφιερωμένη στην καινοτομία, τις εφευρέσεις και την κατασκευή. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η TOGU είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων με αέρα που είναι κατασκευασμένα από PVC με περιστροφική χύτευση. Η παραγωγή είναι σύμφωνα με τους αυστηρότερους νόμους περί προστασίας του περιβάλλοντος. Τα προϊόντα μεγάλης διάρκειας, εξοικονομούν πόρους, ενέργεια και επομένως μειώνουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Διαθέτουμε 12 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, 34 μοντέλα χρησιμότητας και 100 εμπορικά σήματα. Τα προϊόντα μας προσφέρουν λύσεις με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ως εκ τούτου, παρέχουμε μόνο την ανώτατη ποιότητα!

 

 

REBODY® METHOD “PainFree Seminar” Πάνος Πάντας,

11 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα 10.00-17.00,

Το REBODY® “Personal Training, Coaching & Therapy” είναι μια υπηρεσία από το 2008 για ατομική ή ομαδική προπόνηση για γυμναστές, φυσιοθεραπευτές και αθλητικούς προπονητές, αλλά και για τελικούς ασκούμενους κάθε ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης στον τομέα της λειτουργικής προπόνησης, της διορθωτικής προπόνησης και της αποκατάστασης μυοσκελετικών παθήσεων.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ REBODY® βασίζεται στη συμβατική λειτουργική προπόνηση, την ιδιοδεκτική νευρομυϊκή διευκόλυνση (PNF), την αναπτυξιακή κινησιολογία κατά Vojta (Οντογένεση) και τις τεχνικές λειτουργικής αναπνοής. Όλα αυτά τα στοιχεία συγχωνεύονται και αποτελούν μια ανεξάρτητη ολιστική μέθοδο προπόνησης με έμφαση στη βέλτιστη ποιότητα της κίνησης και την αισθητικοκινητική λειτουργία.

Περιεχόμενα του σεμιναρίου:

 1. Λειτουργικά μοτίβα αναπνοής:Μάθετε πώς να αναπνέετε σωστά και πώς να χρησιμοποιείτε τις σωστές τεχνικές αναπνοής για την καθημερινή ζωή καθώς και για την προπόνησή σας.
 2. Κατανόηση και επίλυση του πόνου στη μέση:Η οσφυαλγία είναι μια από τις πιο συχνές ασθένειες του σύγχρονου πληθυσμού. Η έλλειψη σωστών μοτίβων αναπνοής, η κακή στάση του σώματος και η κακή ποιότητα της κίνησης οδηγούν συχνά σε οξύ ή χρόνιο πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Μάθετε με απλές αλλά στοχευμένες ασκήσεις πώς να επαναφέρετε το σώμα σας σε ουδέτερη θέση και να δημιουργείτε αποτελεσματικές στρατηγικές για την ανακούφιση ή και την εξάλειψη του πόνου στη μέση.
 3. Διορθωτική προπόνηση PNF 3D για τα ισχία και τους ώμους:Τα ισχία και οι ώμοι είναι τρισδιάστατες αρθρώσεις που από τη μία πλευρά επιτρέπουν ένα μεγάλο εύρος κίνησης, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς εάν δεν χρησιμοποιούνται κατάλληλα. Με την προπόνηση PNF μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά αυτές τις δύο σημαντικές αρθρώσεις στην καθημερινή σας ζωή, σεβόμενοι τη λειτουργική ανατομία και νευρομυϊκή κινησιολογία.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

Πάνος Παντάς

Πτυχιούχος βιοχημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και την Αγγλία, προσωπικός γυμναστής με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, διεθνής εισηγητής για τη λειτουργική προπόνηση στην Ευρώπη, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, δημιουργός της μεθόδου REBODY®, καθώς και των διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτωνREBODY® FTCOACH και REBODY® PNF Training. Ο Πάνος είναι ο ιδιοκτήτης του Κέντρου REBODY® Personal Training, Coaching και Φυσικοθεραπείας στη Βαρκελώνη (www.rebody.eu ) από το 2008.

Δήμητρα Γιαννακίδου

Η Δήμητρα Μ. Γιαννακίδου διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό σε ακαδημαϊκούς τίτλους, μετεκπαίδευση αλλά και σε επαγγελματική εμπειρία, ενώ ως pilates personal trainer έχει ειδίκευση στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και στην εκγύμναση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και λοχείας. Το 2019, το προσωπικό της όραμα στάθηκε κινητήρια δύναμη για εκείνη αλλά και σύμβουλος της για την επιτυχία, που δεν άργησε να έρθει. Η φιλοσοφία της και η μοναδικότητα στον τρόπο θεώρησης της άσκησης γέννησαν το κέντρο ολιστικής εκγύμνασης Ευτοπία Health Club στην Κομοτηνή. Από τότε, εργάζεται με πάθος πάνω στο εταιρικό της brand, αμφισβητεί το status quo και αναζητά συνεχώς καινοτόμα μονοπάτια. Το 2022, ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με το κέντρο νόησης Φ της Δρ. Δανάης Δεληγιώργη, από την οποία σύμπραξη γεννήθηκε το εΦτοπία health club στο Κολωνάκι της Αθήνας. Πλέον, αποτελεί ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη των 2 κέντρων και σχεδιάζει και υλοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα ολιστικής προσέγγισης, σύμφωνα με το μυοσκελετικό προφίλ, τον τρόπο ζωής αλλά και τις ανάγκες κάθε ασκούμενου. Παράλληλα, διοργανώνει δράσεις που προωθούν το ευ ζην, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται περισσότερο , υποστηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που αφορούν την κοινωνική αλλαγή και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Επιπρόσθετα, η Δήμητρα Μ. Γιαννακίδου είναι Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και συμμετέχει ως ακαδημαϊκό προσωπικό σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

 • Πότε: 10/12/2022 – 10 – 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2022
 • Πoυ: Training Room Πεύκη
 • Master Trainer: ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ
 • Kόστος: 80 – 210€

 


 • Πότε: 10/12/2022 - 10 - 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2022
 • Πoυ: Training Room Πεύκη
 • Master Trainer: ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ
 • Kόστος: 80 - 210€

EΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ


FITNESS CONSULTANTS - 16 Απρ 2024

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Διαβάζεται σε 2′   Περισσότεροι από 1000 εκθέτες και συνεργάτες, 129.668 επισκέπτες από 114 χώρες, στην μεγαλύτερη έκθεση που έγινε […]

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki

Ορισμός: Μπουτίκ _ Boutique _ Ουσιαστικό – Ένα μικρό κατάστημα που πουλά μοντέρνα ρούχα ή αξεσουάρ. – Μία επιχείρηση που […]

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki