The Top 10 Fitness Trends for 2019, According to ACSM

FITNESS CONSULTANTS - 07 Μαρ 2019

Διανύουμε πλέον τον τρίτο μήνα του 2019, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά την προπόνησή μας για το 2019!

Για τους επαγγελματίες του fitness, αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να προβλέψουμε ποιες θα είναι τα επόμενα χρόνια οι κορυφαίες τάσεις άσκησης. Για να πάρετε μια ιδέα για το τι προβλέπεται για το μέλλον, το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής (ACSM), ρώτησε χιλιάδες επαγγελματίες της άσκησης σχετικά με τις τάσεις υγείας και φυσικής κατάστασης μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην περιοδική έκδοση Health and Fitness Journal του ACSM.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να ταξινομήσουν 39 πιθανές τάσεις – 25 από τις οποίες ήταν τάσεις από προηγούμενα έτη – με βαθμό από 1 (λιγότερο πιθανή τάση) έως 10 (πιθανότατα μια τάση). Το ACSM έλαβε 2,038 απαντήσεις από όλο τον κόσμο, από επαγγελματίες πιστοποιημένους από την ACSM, συνδρομητές στο ACSM Fit Society®   (το περιοδικό τους) και πολλά άλλα. Πρόκειται για το 13ο έτος της ετήσιας έρευνας της ACSM, που κάθε φορά, προσπαθεί να καταγράψει όσο πιο συγκεκριμένα της τάσεις της βιομηχανίας (πέρυσι, για παράδειγμα, η έρευνα ρώτησε τους συμμετέχοντες για “dance-workouts.” Φέτος, το ερώτημα καθορίστηκε ως “dance-based workouts”, για να περιλάβουν και τα μαθήματα όπου ο χορός δεν αποτελεί την κύρια μορφή άσκησης).

Το ζητούμενο είναι να δοθεί σε όλους, μια ολοκληρωμένη άποψη του τι συμβαίνει στον κλάδο. Εάν είστε παθιασμένοι με το fitness, τα αποτελέσματα είναι πιθανό πως θα σας ενδιαφέρουν!

Δείτε παρακάτω, τις 10 δημοφιλέστερες τάσεις για το 2019, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου μας:

1. Wearable Technology

Η τεχνολογία (έξυπνα ρολόγια, εφαρμογές μέτρησης απόδοσης, ζώνες μέτρησης καρδιακών παλμών, κλ), καταγράφεται από το 2016 στις πρώτες τρεις τάσεις του fitness. Καθώς αναπτύσσεται αλματωδώς, πρέπει να περιμένουμε πολλά ακόμα μέσα στα επόμενα χρόνια στον τομέα καταγραφής, αξιολόγησης και αποθήκευσης του ιστορικού των προπονήσεών μας.

Η Real Motion, ακολουθώντας το δημοφιλέστερο trend της βιομηχανίας, προτείνει το iQniter, το μοναδικό software μέτρησης, αξιολόγησης και σχεδιασμού προπονήσεων υψηλού επιπέδου!

2. Group Training

Η ACSM ορίζει σαν Group Training κάθε προπόνηση με περισσότερους από πέντε συμμετέχοντες. Η τάση εμφανίστηκε στα δημοφιλέστερα trends το 2017 και από τότε ανεβαίνει συνεχώς!

Η Real Motion πιστέψαμε στο Group Training και ειδικότερα στο Small Group Training από το 2012! Πολλές από τις εγκαταστάσεις μας βασίζονται σε αυτή τη φιλοσοφία!

3. HIIT (High-Intensity Interval Training)

Η μέθοδος HIIT  ήταν στην πρώτη θέση το 2018 (αλλά και το 2014). Παρά τη μικρή πτώση της παραμένει μία ιδιαίτερα δημοφιλής τάση στη βιομηχανία. Το ACSM ορίζει το HIIT Workout σαν ‘’σύντομη άσκηση υψηλής έντασης που ακολουθείται από σύντομα διαλείμματα’’. Διαρκεί συνήθως 30’ (μπορεί λιγότερο αλλά και περισσότερο), αλλά το βασικό σημείο είναι να κάνετε μία γρήγορη και πολύ αποτελεσματική προπόνηση. Το καλύτερο; μπορεί να γίνει ακόμα και στο σαλόνι σας!

Η Real Motion ακολουθεί και υποστηρίζει θερμά την τάση, με πολλά από τα προϊόντα της, με αιχμή τη μέθοδο προπόνησης του Da Vinci BodyBoard

4. Fitness Programs for Older Adults

Καθώς ο πληθυσμός μεγαλώνει, είναι λογικό τα προγράμματα άσκησης να προσαρμόζονται ανάλογα. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται και ικανοποιούν τις ανάγκες της γενιάς των Baby Boomers. Αυτό είναι πραγματικά σοφό, λαμβάνοντας υπόψη πως η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και της μυϊκής μάζας των ανθρώπων που μεγαλώνουν, αλλά και ο τρόπος να διατηρήσουν την ενεργητικότητα και τη ψυχική τους ισορροπία.

Αν θεωρηθεί η μέθοδος pilates σαν ιδανική άσκηση, στη Real Motion είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι αντιπροσωπεύοντας την BASI Systems την κορυφαία εταιρία εξοπλισμού, που είναι το δημιούργημα της τριακονταετούς πορείας του εκπαιδευτικού οργανισμού BASI Pilates και του ιδρυτή του Real Isacowitz.

5. Bodyweight Training

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί μόνο το σωματικό μας βάρος (σκεφτείτε: push ups και planks). Το σώμα μας είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό εργαλείο αντίστασης. Εξάλλου η προπόνηση χωρίς εξοπλισμό είναι ιδιαίτερα βολική, οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε!

6. Employing Certified Fitness Professionals

Καθώς η βιομηχανία του fitness αναπτύσσεται, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση και σημασία στην πρόσληψη πιστοποιημένων εκπαιδευτών! Η ACSM πιστεύει πως τα επόμενα χρόνια η βιομηχανία θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην πρόσληψη επαγγελματιών που έχουν πιστοποιηθεί μέσω ‘’εκπαιδευτικών προγραμμάτων που είναι αποδεκτά από τους κορυφαίους Οργανισμούς Άσκησης και Υγείας’’.

Στη Real Motion εκπαιδεύουμε προϊόντικά τους πελάτες μας για περισσότερα από δέκα χρόνια! Τις παγκόσμιες Πιστοποιήσεις των RealRyder – Stages Indoor Cycling – Da Vinci BodyBoard – PurMotion – ActivMotion Bar – Qubo_3 έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από εξακόσιοι επαγγελματίες του fitness.

7. Yoga

Η αρχαία πρακτική είναι στη λίστα εδώ και πολλά χρόνια. Το ACSM παρατηρεί πως το 2018 είδαμε πολλές μορφές yoga (‘’Power Yoga – Yogilates – Hot Yoga’’) και άλλα. Τώρα, ακούμε και για την goat yoga ! Ποιος ξέρει τι άλλη έκπληξη μας περιμένει στο μέλλον!

Η O’live Fitness με την πλήρη γκάμα των προϊόντων της, προσφέρει εξοπλισμό yoga κορυφαίας ποιότητας! Δείτε τις σελίδες 73 – 78 του καταλόγου

8. Personal Training

Το ACSM ορίζει το personal training ως “μέθοδος προπόνησης ένας με έναν, που βασίζεται σε ειδικές μετρήσεις (test) και καθορισμό στόχων’’. Είναι σταθερά στις 10 κορυφαίες τάσεις και τα 13 χρόνια που πραγματοποιείται η έρευνα!

9. Functional Fitness Training

Μία από τις πλέον δημοφιλείς και πρακτικές τάσεις της λίστας, η Λειτουργική Προπόνηση ορίζεται σαν η μέθοδος που ‘’βελτιώνει την ισορροπία, τον συντονισμό, τη δύναμη και την αντοχή για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινή μας δραστηριότητα’’. Ένα Squat για παράδειγμα, είναι μία λειτουργική άσκηση που μιμείται την κίνηση που κάνει κάποιος για να πάρει κάτι από το πάτωμα. Σύμφωνα με το ACSM, η τάση γίνεται δημοφιλέστερη χάρη στην αύξηση των προγραμμάτων άσκησης που εξυπηρετούν την τρίτη ηλικία.

Το διακριτικό στον τίτλο μας ‘’the functional company’’ περιγράφει απόλυτα τη φιλοσοφία τη Real Motion! Η Freemotion Fitness ορίζει τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά μηχανημάτων Λειτουργικής Προπόνησης. Το RealRyder Bike είναι το μοναδικό ποδήλατο Λειτουργικής Προπόνησης και η PurMotion η εταιρία που καθόρισε τον μικροεξοπλισμό και την προπόνηση στο Functional Training!

10. Exercise Is Medicine

Exercise Is Medicine είναι η παγκόσμια πρωτοβουλία της ACSM’s για την παγκόσμια υγεία που ενθαρρύνει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να προτείνουν την τακτική άσκηση στους ασθενείς τους και να την εντάξουν ως μέρος την ετήσιων τακτικών ελέγχων υγείας!

Όπως εξηγεί το ACSM, ο κατάλογος αυτός αντιπροσωπεύει τις γενικές τάσεις, επομένως ενδέχεται να υπάρχουν τοπικές τάσεις που είναι δημοφιλείς στη χώρα μας. Τάσεις όπως virtual / online training, boutique fitness studios, boot camp, mixed martial arts συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα φέτος, αλλά καμία από αυτές δεν κατατάχθηκε στις πρώτες είκοσι. Άλλες τάσεις που μπορεί να φαίνονται δημοφιλείς, όπως τα circuit weight training, core training, performance training, έπεσαν από τις κορυφαίες είκοσι για φέτος.

Καθώς διανύουμε τη χρονιά, μένει να δούμε ποιες από αυτές τις προβλέψεις θα επαληθευτούν!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ


FITNESS CONSULTANTS - 16 Απρ 2024

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Διαβάζεται σε 2′   Περισσότεροι από 1000 εκθέτες και συνεργάτες, 129.668 επισκέπτες από 114 χώρες, στην μεγαλύτερη έκθεση που έγινε […]

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki

Ορισμός: Μπουτίκ _ Boutique _ Ουσιαστικό – Ένα μικρό κατάστημα που πουλά μοντέρνα ρούχα ή αξεσουάρ. – Μία επιχείρηση που […]

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki