What’s next for Corporate Wellness?

FITNESS CONSULTANTS - 09 Μαρ 2023

Τρία Trends που χρειάζεται να λάβετε σοβαρά υπόψη σας για το 2023

Διαβάζεται σε 3′

Ο όρος Corporate Wellness έχει πλέον μπει και στη χώρα μας (έστω και καθυστερημένα), στις προτεραιότητες των HR manager όλων των εταιριών ή έστω όσων αντιμετωπίζουν σαν σοβαρή παράμετρο για την επιτυχία της εταιρίας τους, την Ψυχική και Σωματική Υγεία των στελεχών τους!

Τα τελευταία τρία χρόνια άλλαξε ριζικά ο τρόπος που εργαζόμαστε, άρα χρειάζεται να αλλάξουμε και τον τρόπο που προσφέρουμε σαν εταιρίες, τις υπηρεσίες Υγείας και Ευεξίας στους εργαζομένους μας.

Το ρητό ‘’η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά’’, είναι πιο επίκαιρο και αληθινό από ποτέ! Ας δούμε λοιπόν τις τρεις κυριότερες τάσεις που φαίνεται να διαμορφώνονται και θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες Εταιρικής Ευεξίας, το 2023.

  • Trend 1: Υπηρεσίες Προσωπικής Προπόνησης (Personal Training) και Ομαδικών Προγραμμάτων σε μικρές ομάδες (Small Group Training).

Περισσότεροι εργαζόμενοι θα αναζητήσουν μια πιο εξατομικευμένη προπόνηση ή προπόνηση σε μικρές ομάδες. Βγαίνοντας από τους περιορισμούς της πανδημίας, πολλοί φέρνουν μαζί τους κακές συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ, καθιστική ζωή). Άλλοι δουλεύοντας από το σπίτι και αλλάζοντας το μοντέλο ζωής, έχουν κάνει την άσκηση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους. Όλοι όμως, αναζητούν ευρύτερη υποστήριξη και καθοδήγηση και ευκαιρίες να ενταχθούν και πάλι σε ομάδες με ασφάλεια. Επίσης, συνειδητοποιούν πως το ταξίδι προς την καλή Υγεία και την Ευεξία περιλαμβάνει και την εστίαση σε παράγοντες όπως ο ύπνος, η καλή διατροφή, η διαχείριση του άγχους. Η προσέγγιση είναι πλέον ολιστική, χρειάζεται καθοδήγηση και συνεχής υποστήριξη. Εδώ είναι χρήσιμα τα εργαλεία ψηφιακής παρακολούθησης (wearables) που καταγράφουν το ιστορικό των προπονήσεων, εξειδικευμένες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης και της καθημερινής δραστηριότητας, μετρήσεις της ποιότητας του ύπνου κλ. Η καθοδήγηση από επιστήμονες προπονητές, είναι πλέον απαραίτητη για να αξιοποιηθούν κατάλληλα όλα αυτά τα δεδομένα.

  • Trend 2: Το Υβριδικό μοντέλο Fitness είναι πλέον το πιο δημοφιλές.

Μαζί με το Υβριδικό μοντέλο εργασίας που έχει μπει στη ζωή μας, το Υβριδικό μοντέλο άσκησης αποτελεί την επιλογή όλο και περισσότερων εργαζομένων. Θέλουν να γυμνάζονται εύκολα, γρήγορα και με ποικιλία παντού και αν είναι δυνατόν 24/7. Με βάση αυτό, ένα μοντέλο Υβριδικής άσκησης θα μπορούσε να περιλαμβάνει: Τη χρήση του εταιρικού γυμναστηρίου 2-3 φορές την εβδομάδα, αμέσως πριν ή μετά τη δουλειά. Την προπόνηση στο σπίτι με απλά αξεσουάρ ή χωρίς αυτά μέσα από online ή on demand υπηρεσίες (που μπορεί να προσφέρει το Εταιρικό Πρόγραμμα Άσκησης με τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία). Αυτά μπορεί να είναι προγράμματα Yoga, Pilates mat, Bodyweight training, Meditation, κλ. Τέλος, η επίσκεψη μία φορά την εβδομάδα στο κοντινό γυμναστήριο ή Boutique Studio που συνεργάζεται με την εταιρία και προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα (Indoor Cycling, Pilates, Boxing κλ), θα προσέφερε στους εργαζομένους της την ποικιλία και την εκτόνωση ενός Ομαδικού Προγράμματος. Αυτό το μοντέλο αποτελεί την εξέλιξη των προγραμμάτων Εταιρικής Ευεξίας και πιστεύουμε πως θα είναι πολύ δημοφιλές το αμέσως επόμενο διάστημα!

  • Outdoor Training – το επόμενο μεγάλο στοίχημα!

Μία πρόσφατη έρευνα του World Federation of the Sporting Goods Industry και της McKinsey & Company, έθεσε στους εργαζομένους το ερώτημα: ‘’Σε ποιες κατηγορίες αθλημάτων/σωματικής δραστηριότητας αναμένετε να δείτε μια μόνιμη αύξηση στη συμμετοχή σε σχέση με την προ-COVID-19 περίοδο;’’ Από τις 12 κατηγορίες που αναφέρονται ως επιλογές, το 84% των συμμετεχόντων στην έρευνα επέλεξαν την «υπαίθρια δραστηριότητα» ως νούμερο ένα επιλογή. Πλέον στη χώρα μας υπάρχουν πολλές εταιρίες που οργανώνουν Outdoor Events, Retreats, απλές εκδρομές και εξορμήσεις και το κάνουν πολύ καλά! Η Ελλάδα προσφέρεται όλο το χρόνο και το αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών πέρα από την Άσκηση και την Ευεξία, ενδυναμώνει τους εταιρικούς δεσμούς και το Brand Awareness, προσφέροντας τελικά στην εταιρία ευχαριστημένους και παραγωγικούς εργαζομένους!

Πιστεύουμε πως κάθε στέλεχος HR, γνωρίζει πως ο δρόμος για την επιτυχία κάθε εταιρίας, περνά μέσα από την ευημερία των εργαζομένων της! Κάθε λεπτό άσκησης και ευεξίας κάθε υπαλλήλου, προσφέρει ώρες παραγωγικής εργασίας στην εταιρία του. Περισσότερο Υγιείς εργαζόμενοι, προσφέρουν περισσότερες ημέρες εργασίας, αλλά και καλύτερη απόδοση.

Και τελικά πως η Υγεία κάθε εταιρίας, αντανακλάται από την Υγεία κάθε στελέχους της ξεχωριστά!

Χρήσιμα links:

This is iFit

Corporate Gym case study

Design your next Wellness point


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ


FITNESS CONSULTANTS - 16 Απρ 2024

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Διαβάζεται σε 2′   Περισσότεροι από 1000 εκθέτες και συνεργάτες, 129.668 επισκέπτες από 114 χώρες, στην μεγαλύτερη έκθεση που έγινε […]

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki

Ορισμός: Μπουτίκ _ Boutique _ Ουσιαστικό – Ένα μικρό κατάστημα που πουλά μοντέρνα ρούχα ή αξεσουάρ. – Μία επιχείρηση που […]

Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki