Boutique Studios Case Study | Training Room Pefki

Ορισμός: Μπουτίκ _ Boutique _ Ουσιαστικό

– Ένα μικρό κατάστημα που πουλά μοντέρνα ρούχα ή αξεσουάρ.

– Μία επιχείρηση που εξυπηρετεί έναν εξειδικευμένο πελάτη.

– Μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα γυμναστήριο που προσφέρει μια εξειδικευμένη εμπειρία προπόνησης.

Η βιομηχανία του fitness εξελίσσεται συνεχώς. Από τις παλιές κασέτες aerobic έως τα μεγάλα γυμναστήρια, ο τρόπος και ο χώρος που ασκούμαστε, αλλάζει διαρκώς. Μεταξύ των on-demand videos και των online συνδρομών, υπάρχει και μια τάση που αναδιαμορφώνει τη ρουτίνα της ευεξίας μας: τα Boutique Fitness Studios είναι εδώ και ήλθαν για να μείνουν! Αλλά τι είναι το Boutique Fitness; Και πώς μια λέξη που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει καταστήματα και ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών γίνεται το νέο όνομα μιας επανάστασης στον τρόπο που ιδρώνουμε; Η τάση ξεκίνησε και αφορά  τα εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως που ανήκουν σε ένα γυμναστήριο και μία από τις πολυπληθέστερες γενιές στην ιστορία: την γενιά των millennials!  Όλοι αναζητούν την καλύτερη εμπειρία προπόνησης.

Τα Boutique Studios—που προσφέρουν ανάμεσα σε άλλα από indoor cycling, yoga, Pilates, and personal training, έως boxing, CrossFit, και functional training, αποτελούν πλέον το 42% της αμερικανικής αγοράς συλλόγων, σύμφωνα με μια έκθεση του CBS News. Αυτό το ποσοστό του 2019, είναι διπλάσιο από το 2014. H IHRSA σε μελέτη για το 2018, αναφέρει πως το 40% των μελών (18,2 εκατομμύρια), ανήκουν σε Boutiques Studios, την κατηγορία που δείχνει τη μεγαλύτερη αύξηση συνδρομών τα τελευταία πέντε χρόνια (121%)! Συγκρίνοντάς το με την μικρότερη άνοδο του ποσοστού των παραδοσιακών γυμναστηρίων (18%) και την αύξηση 15% όλου του κλάδου, επιβεβαιώνεται η άποψη για την ραγδαία ανάπτυξη των boutique studios.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα Boutique Fitness Studios είναι hot αυτή τη στιγμή – είναι social, είναι trendy και βοηθούν τα μέλη να επιτύχουν γρήγορα αποτελέσματα. Η ταχεία ανάπτυξη των Boutique Studios έχει αλλάξει το τοπίο του fitness, προκαλώντας ανησυχία στους ιδιοκτήτες και τους managers των παραδοσιακών fitness club.Η μεγάλη αφοσίωση των μελών στο δικό τους studio, τα εκπληκτικά ποσοστά ανανεωσιμότητας (>75%), ο υψηλός Μ.Ο. των συνδρομών και η προσέλκυση της γενιάς των millennials, των Gen-X, αλλά και των Seniors, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης.

Ο κ. Κουλούρης Δημήτρης υπήρξε για πολλά χρόνια ένας από τους κορυφαίους κολυμβητές της χώρας μας. Με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (παγκόσμιους / πανευρωπαϊκούς), κατέκτησε μετάλλια σε Μεσογειακούς και Πανευρωπαϊκό Εφήβων. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στο πεδίο «Άσκηση και Διατροφή».

Για το Training Room, είχε ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα! Να δημιουργήσει ένα πρότυπο κέντρο άσκησης που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του αρχάριου χρήστη αλλά και του πρωταθλητή οποιουδήποτε αθλήματος! Με ξεκάθαρη φιλοσοφία και στόχο, με όπλο την εμπειρία λειτουργίας του Training Room Peristeri, σχεδίασε βήμα προς βήμα ένα Boutique Fitness Studio με υπηρεσίες functional training, indoor cycling, Pilates, personal training αλλά και performance training.

Ο εξοπλισμός που επιλέχθηκε, καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το portfolio της Real Motion!

Για τα αερόβια μηχανήματα επιλέξαμε τον επαναστατικό Freemotion Reflex Treadmill, τον Real Motion Curved Treadmill και τα Salter Fitness Ergo Bike και Ergo Rower.

Salter Fitness Racks και O’live Fitness Accessories για την κύρια αίθουσα της Λειτουργικής προπόνησης.

Τα Stages SC3, το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας για το indoor cycling studio.

Την BASI Systems, την κορυφαία εταιρία κατασκευής εξοπλισμού, για το studio Pilates.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι, διότι οι επιλογές του Δημήτρη τον δικαιώνουν! Πέρα από τους απλούς ασκούμενους, πολλοί πρωταθλητές που διεκδικούν διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, εμπιστεύονται σήμερα το Training Room για την προετοιμασία τους!

Δείτε εδώ τα video που εξηγούν τη φιλοσοφία του project:

Main video – Pilates StudioIndoor Cycling Studio

Δείτε εδώ την εγκατάσταση!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ


FITNESS CONSULTANTS - 16 Απρ 2024

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Διαβάζεται σε 2′   Περισσότεροι από 1000 εκθέτες και συνεργάτες, 129.668 επισκέπτες από 114 χώρες, στην μεγαλύτερη έκθεση που έγινε […]

FIBO 2024: Billion-euro fitness market continues to grow

Hotels Case Study | Koukoumi Mykonos

Όταν τον Δεκέμβριο του 2019 ο κύριος Αδάμος Αλέξανδρος μας επισκέφτηκε και μας ανέλυσε το νέο project του Koukoumi Hotel […]

Hotels Case Study | Koukoumi Mykonos